SPARAD SOM FAVORIT AV 2

Brf Villa Mälarhöjden

Levande grannskap för fler
-
-
-
INFLYTTNING:
2021
INRIKTNING:
Urbant boende
ANTAL BOSTÄDER:
6 - 10
LÄGENHETSSTORLEKAR:
2 RoK, 3 RoK, 5 RoK och större
LÄGE:
Storstad
GEMENSAMMA FUNKTIONER:
Trädgård, Andra funktioner
Vi har skapat våra egna hem genom att bilda en bostadsrättsförening och bygga ut en småhusfastighet till sex bostäder. Vid sidan av en villa från 1920-talet har vi byggt två nya bostadshus. För vår egna del har det varit trädgårdslivet som lockat, och att kunna bo i vackra Mälarhöjden. Genom att gå ihop och omvandla fastigheten till bostadsrättsförening delar vi medlemmar på markkostnaden och får rimliga boendekostnader. Vi har också velat bygga i varierade bostadsstorlekar, från 36 till 120 kvadratmeter, för att komplettera och bredda villastaden. Brf Villa Mälarhöjden är lite av ett pilotprojekt för framtidens trädgårdsstad. Vi tror på levande grannskap där fler kan bo.
Kontaktperson

Karin Kjellson | karin@fyra13.se | 0707411467

Samarbetspartners

Roll: Rådgivning

Förening / Nätverk / Organisation

Föreningen för Byggemenskaper, Föreningen för Byggemensakper

Den ideella Föreningen för Byggemenskaper samlar, utvecklar och förmedlar kunskap om byggemenskaper och utgör en gemensam plattform för alla som har intresse för byggemenskapens idé. Föreningen ger även råd till bildandet av byggemenskaper och genomförandet av konkreta byggnadsprojekt. Läs mer under syfte och idé. Föreningen arrangerar konferenser, seminarier och studieresor. Vi medverkar på kommuners aktiviteter och samordnar också ett kommunnätverk. Sen flera år tillbaka deltar vi med egna aktiviteter i Almedalen. Föreningen ger också råd till enskilda grupper som vill genomföra en byggemenskap. Vi deltar i debatten om stadsplanering och samhällsplanering och verkar på så sätt för de bärande idéerna om byggemenskaper.

Kan hjälpa till med: Nyckelaktör Opinionsbildning Rådgivning Projektuveckling
Roll: Rådgivning

Förening / Nätverk / Organisation, Finansiell rådgivning, Annan konsult / Rådgivare

Coompanion, Coompanion

Coompanion främjar kooperativt företagande – entreprenörskap som sker på jämlika villkor, där ägande och styrning sker demokratiskt och där hållbarhet ur både socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv värnas. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning till bygg- och bogemenskaper och andra grupper som vill förverkliga sina idéer, till exempel genom att starta företag eller föreningar tillsammans. Boka rådgivning och hitta ditt närmaste kontor på http://www.coompanion.se

Kan hjälpa till med: Rådgivning Bolagsform Företag Starta företag kooperativ förening stadgar avtal
Roll: Finansiär/borgensman

Förening / Nätverk / Organisation, Finansiell rådgivning, Kreditgivare

Mikrofonden Sverige, Ekonomisk förening

Mikrofonden är civilsamhällets och kooperationens egna riskkapitalkooperativ. Vi är Sveriges största sociala investerare – med över 100 investeringar i den sociala ekonomin i vår portfölj. Vi är samtidigt Sveriges minsta sociala investerare – med fokus på mikroinvesteringar. Vi har hög kompetens i att investera i verksamheter som är kooperativt eller ideellt organiserade och som har samhällsnytta i fokus.

Kan hjälpa till med: Kreditgarantier likviditetslösningar finansiering kapital
Roll: Arkitekt

Arkitekt, Projektlots

TIP, Theory Into Practice

Välkommen till oss på TIP! Vi är arkitekter med stort intresse för användardrivet byggande. Vi har också projektlotskompetens och egna erfarenheter från genomförande av byggemenskap.

Kan hjälpa till med: Arkitekttjänster Processledning Projektering Innovation