Besök hos Brf Gården
Föreningen för Byggemenskaper höll sin årsstämma hos Brf Gården i Uppsala i april 2022 och deltagarna fick då en mycket uppskattad visning av huset. 
Flerbostadshuset som uppfördes genom en byggemenskap var inflyttningsklart hösten 2021 och nu är huset fullt av liv. I markplan finns fina gemensamma lokaler med kök, vardagsrum och öppen spis som används flitigt. Årsstämman hölls i ett fint mötesrum i anslutning till köket. Det är lätt att se hur dessa rum bidrar både till bostadsrättsföreningen och till de boende för att ordna aktiviteter till vardag och fest. 
Brf Gården är ett väldigt fint exempel på hur ett flerbostadshus kan utformas i urban miljö, där rummen stärker förutsättningarna för vardagliga samtal och gemenskap. Föreningen är också nytänkande i att förena bostadsrätter och hyresrätter i samma hus, och att erbjuda bostäder som med tiden kan ändra storlek. 
De boende är organiserade i en ideell förening som sköter de gemensamma lokalerna och aktiviteter för de boende, allt efter de boendes egna intressen och behov. 
För den som besöker huset är det uppenbart att huset är mycket uppskattat och det finns en känsla av att "bo i hela huset" - där de gemensamma rummen bidrar till ett rikare och rymligare hem.